Appar som förenklar vardagen

Det finns idag mängder av bra appar som hjälper oss människor i vardagen. Här uppmärksammar vi en app som hjälper folk med synnedsättning, en som gör det möjligt att testa sig mot cancer samt en som gör det enkelt att använda sig av timers och påminnelser.

De flesta äger idag någon typ av smartphone som gör vardagen smidigare och enklare. Förutom att man måste laga trasig skärm ibland för att man tappat mobiltelefonen i golvet, finns det mängder av fördelar med en smartphone eller Iphone. Det finns till exempel väldigt många appar som faktiskt, tro det eller ej, förenklar vardagen.

Med hjälp av appar kan man med några enkla tryck få fram information samtidigt som information kan sparas väldigt smidigt. Att inte prata om de sociala kanalerna som finns i applikationer. Det går smidigt att vara med i diskussioner, att ladda upp bilder och samtidigt hålla koll på sina vänner och bekanta. Det finns även de applikationer som har funktioner utöver det vanliga. De som faktiskt gör stor skillnad, de som faktiskt gör att vi människor spar med tid och även underhåller oss under dagen.

Tre stycken viktiga och bra appar har vi valt att presentera här:

First Derm – pricktest på födelsemärken

Den första appen som är värd att nämna är en app som kan utföra pricktester som misstänks vara cancer, som man skriver om på Göteborgsposten.  Det är vanligt att man hittar främmande prickar på kroppen vilket skapar oro hos många. I många fall är det bara ett vanligt födelsemärke men i andra fal kan det även vara cancer. Vanligtvis kan man göra pricktester gratis hos en läkare, men nu kan man även göra egna tester med hjälp av appen.

Man kan kunna ta en bild på sin prick, skicka den smidigt till en hudläkare för att efter några timmar kunna gå svar på om det är något farligt eller inte. I vanliga fall tar det väldigt lång tid att få reda på provsvaret, men med hjälp av appen ska väntetiden förkortas avsevärt.

Aipoly – hjälper dem med synnedsättning

Expressen skriver om en annan app som heter Aipoly. Den appen är tillverkad för att kunna hjälpa de som lider av synnedsättning. Man ska med hjälp av appen kunna rikta kameran mot ett objekt som är svårt att se för att sedan få det beskrivet av appen. Man ska kunna identifiera olika maträtter, djur, färger osv. Appen finns tillgänglig för Iphone och finna fantastiskt nog på svenska. Appen anses vara ett riktigt bra hjälpmedlen enligt Synskadades riksförbund.

Due – en bra app för påminnelser

Macworld skriver man om en app som heter Due som de testat för att avgöra om den är smidigt och lättanvänd. Enligt dem är appen en lagom avancerad app som kan ställa in en påminnelse samt timers. Här kan man bli påmind om viktiga saker som man förinställd i appen. Appen finns tillgängligt på alla plattformar från Apple och med en liten kostnad kan man även få funktioner som gör att man kan synka inställningarna och påminnelserna med sin Macbook.