Så skyddar du din iPhone XR

Har du skaffat en iPhone XR? Då är det nog intressant för dig att veta att den är dyr att reparera. Billigare än sina dyrare varianter, men du får ändå vara beredd på en räkning på ungefär 2500:- enligt Apple själva. Här kommer vi med tips på hur du kan undvika olyckor med din iPhone och hur du kan försöka laga den om olyckan väl är framme.

Det är klart du redan känner till att det bästa sättet att skydda sin lur är genom att köpa iPhone XR skal. Är du kräsen är tipset att hitta skalen på den mest välsorterade butiken på nätet, som passar just din modell och stil. Det går inte att komma ifrån att en telefon skyddas bäst med skal och skärmskydd. Har man det minskar risken betydligt för att man får lov att öppna plånboken och betala 2500 kronor.

Dyr att reparera – billig att skydda

Det är Apple själva som går ut med officiella siffror på vad det kostar att reparera iPhone XR. Till det vill man gärna skylta med att den är billigare att reparera än iPhone XS och iPhone XS Max. Låt oss inte stirra oss blinda vid detta faktum, eftersom det fortfarande är mycket dyrt att betala en reparation. Ungefär 2500 kronor kostar det att byta ut skärmen, men råkade du ha sönder baksidan som är gjord i glas går sönder, ja då har du en räkning på ungefär det dubbla, 4700 kronor.

Somliga går så långt som att mena att det krävs lagstiftning på att datummärka mobilen. Man menar att mobilerna är för känsliga och att de går sönder, vilket innebär att många mobiler skrotas onödigt tidigt. Slöseri med naturresurser, helt enkelt. Vad man än tycker om det kan nog alla konstatera att det är smart att skydda sin mobil med skal. Här kommer lite fler (gratis!) tips på vad du kan göra för att skydda din iPhone XR:

  • Håll inte mobilen med ett par hala vantar
  • Ha den inte i bakfickan om den sticker upp, då riskerar den ramla ner när du sitter
  • Försök att undvika att gå och hålla på med mobilen samtidigt
  • På fyllan? Då ökar risken att din telefon tappas i marken. Ha det i åtanke, och har du självdisciplin nog, låter du den ligga i väskan.

Läs fler tips i Expressen.