Tamagotchins efterlängtade återkomst

Något som de flesta som är uppvuxna på 90-talet minns är den lilla leksaken Tamagotchi, det digitala djuret som skulle skötas i tid och otid. Nu såhär 20 år senare är det dags för den lilla varelsen att ta ett steg in på marknaden igen.

 

Tamagotchin är tillbaka. Detta skriver SVT, som hävdar att det japanska företaget Bandai, grundaren till 90-talsversionen av teknikprylen, har börjat tillverka den på nytt. Den nya versionen av originalet är aningen mindre och kommer att kosta cirka 15 dollar, enligt Tekniksmart.se. Främst tros den denna gång vara riktad till nostalgiska vuxna. Detta då den förmodligen inte kommer att kunna konkurrera med ungas användning av smartphones och datorer. Än så länge kommer produkten dock enbart kunna säljas i Japan, men för den som vill prova lyckan igen eller låta sina barn utforska tamagotchin innan den kommer till Sverige, finns det ett flertal appar för iPhones och andra smartphones som kan laddas ner. Ett tips kan vara att ta en gammal telefon som är trasig eller obrukbar och att reparera denna med iphone reservdelar eller ett nytt batteri, och enbart använda telefonen som en tamagotchi under tiden den verkliga varan lanseras.

Vad är en tamagotchi?

Tamagotchin kom ut för första gången år 1996 i Japan och blev en succé som sålde i över 76 miljoner exemplar. Spelet som var format som en liten äggformad plastbricka innehöll ett digitalt husdjur. Husdjuret skulle ägaren av spelet mata, leka med och vårda så att det växte upp från ett ägg till ett fullvuxet djur. Gjorde man inte detta kunde man vakna upp en morgon och hitta tamagotchin död till följden av svält eller olika sjukdomar. Sedan 90-talet har företaget Bandai försökt skapa en rad olika versioner av spelet, som har funktioner som är mer avancerade och till och med kan skicka sms. Dock har ingen version hittills varit så populär som originalet, skriver 99mac.se.